Sök biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Hela Vatikanen & Peterskyrkan

4.5 (175)
Från kr 792

Detta är vår bästsäljande guidade rundtur som täcker större delen av den berömda Vatikanstaten; Vatikanens museum, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan med vatakomberna. Boka dina biljetter hemifrån och säkra din plats på denna populära tur!

Höjdpunkter

 • Vår bästsäljare!
 • Njut av en 3-timmars guidad visning 
 • Utforska de världsberömda Vatikanmuseerna
 • Upplev skönheten i Sixtinska kapellet
 • Vandra genom de underjordiska vatakomberna..
 • ..till magnifika Peterskyrkan
 • skriv ut din e-biljett eller visa den i telefonen

Vad kan jag förvänta mig?

Upplev det bästa av Vatikanen
På denna tur får du se höjdpunkterna i en av världens främsta konstkollektioner; The Rooms of Raphael, Sixtinska kapellet och Belvedere Courtyard. Din engelsktalande auktoriserade guide förser dig med riklig information om allt du kommer att se, särskilt om Sixtinska kapellet och den berömda konstnären Michelangelo, och ser till att du får ut det mesta av din tid i Vatikanstaten. Guiderna på våra turer i Vatikanstaten är mycket populära, och de får många positiva omdömen av våra gäster! Individuella hörlurar delas ut i början av rundturen så att alla kan höra guiden ordentligt.

Efter besöket i Sixtinska kapellet leds gruppen genom den underjordiska nivå ("grottos") som kallas vatakomberna, ett sällan skådat område i Vatikanen där de tidigare påvarna finns begravda*. Vi fortsätter sedan till Peterskyrkan, den största kyrkan i världen, byggd på platsen som tros vara på St. Peters gravplats. Vi beundrar The Pietá, den berömda kupolen i Peterskyrkan designad av Michelangelo, den massiva bronsstatyn Baldacchino av Bernini, Rafaels berömda målning Transfiguration och andra konstnärliga monument. 

Turen slutar utanför Peterskyrkan, på den magnifika Petersplatsen.

Om du vill ta en kortare guidad tur (2 timmar) i Vatikanens Museum och Sixtinska kapellet, och istället besöka Peterskyrkan på egen hand (om du så önskar), så kanske våra turer Vatikanen på förmiddagen eller Vatikanen på eftermiddagen kan vara av intresse. 

Hur fungerar det?

Hur får jag mina biljetter?
När din bokning är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till mötesplatsen, eller visa upp bokningen i din mobil.

Var börjar turen?
Turen börjar vid When In Rome Tours kontor nära Vatikanstaten. Adressen står på din e-biljett. Samling 15 minuter innan turen börjar.

Var slutar turen?
Utanför Peterskyrkan.

Hur lång är turen?
Ca 3 timmar.

Är det en särskild klädkod? 
Ja, det är en strikt klädkod i Vatikanen. Axlar och knän måste täckas, detta gäller både kvinnor och män. Sandaler är okej.  

Viktig information

 • Du går förbi alla ordinarie köer, och de kan vara mycket långa, upp till flera timmar. Dock kan det på dagar som romersk/katolska helgdagar och andra högtider vara kö. Detta kan inte undvikas, men dessa köer kommer att vara mycket kortare än den ordinarie!  
 • Vatakomberna och andra delar av Peterskyrkan kan ibland med kort varsel hållas stängd pga. förberedelse inför högtid eller renovering. Ingen delåterbetalning av biljettpriset sker vid dessa tillfällen.
 • Peterskyrkan kan ibland med kort varsel hållas stängd av oförutsedd aktivitet. Om vi får information om detta i förväg, försöker vi alltid kontakta våra kunder för eventuell ombokning till annat datum eller full återbetalning.
 • Av säkerhetsskäl rekommenderar vi starkt att du inte tar med några stora väskor eller påsar! 
 • Denna tur är en vandring till fots, så bär lämpliga skor!

Biljettkategorier

Finns det barnbiljetter? 
Ja, för barn mellan 6-17 år. Barn under 6 år följer med gratis i sällskap med betalande vuxen. 

Öppettider

- April till oktober kl 08.45 och 10.45. - November till mars kl 11.00. - Stängt söndagar & på romersk/katolska helgdagar!

Fantastiskt: 4.5

Boka

tor, 20 dec 2018

Bästsäljare

Direkt bekräftelse

Skriv ut e-biljett

Spara tid - gå före i kön

Audioguide:

Guidning på:

Varaktighet: 3 timmar

Öppettider

- April till oktober kl 08.45 och 10.45. - November till mars kl 11.00. - Stängt söndagar & på romersk/katolska helgdagar!

Vägbeskrivning

Hela Vatikanen & Peterskyrkan

When In Rome Tours Via Sebastiano Veniero 21 000192 Roma, Italy