Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Peterskyrkan, kupolen & vatakomberna

4.5 (2)

Visste du att enligt romersk lag får ingen byggnad i Rom vara högre än kupolen på Peterskyrkan i Vatikanstaten? Här har du din chans att se Peterskyrkans kupol. Besök Michelangelos kupol och ta en guidad promenad genom Peterskyrkan, där din guide är en expert på konst och historia.

Höjdpunkter

- Se Roms bästa utsikt från Peterskyrkans kupol
- Guidad tur genom Peterskyrkan
- Vandra genom vatakomberna
- Lär dig av en konsthistorisk guide

Vad kan jag förvänta mig?

Gör dig redo att ta på dig kulturglasögonen. På denna guidade tur får du lära dig mer om Roms historia och konst, samtidigt som du får den bästa möjliga utsikten i hela centrala Rom! Du ser Rom från Peterskyrkans kupol, med makalös vy över hela Vatikanstaten, trädgårdarna och så mycket mer.

Du möter upp med din guide på Petersplatsen. Ni vandrar över marmorplattorna till de första trappstegen i Michelangelos kupol. Det finns 551 trappsteg - men lyckligtvis finns det en hiss som bara lämnar 171 steg kvar för dig och gruppen att bestiga. Och du tar alla pauser du behöver! Överst får du en vy för livet. Det är helt fantastisk. Håll inte igen med att fota!

Det som går upp måste så småningom komma ner. Detsamma gäller för denna tur. Lyckligtvis är det lättare att gå nerför trappan än att klättra uppåt. Nere på markplan har du chans att besöka Peterskyrkan, där du lär dig mer om basilikan och dess historia. Du får även besöka de sällsynta påvliga kryptorna och Vatakomberna.

Hur fungerar det?

När din bokning är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med på turen

Var börjar turen?
På Petersplatsen.

Viktig information

- På onsdagar samt vid särskilda religiösa högtider, och ibland med mycket kort varsel, kan Peterskyrkan hållas stängd för besökare. I dessa fall förlängs den guidade turen i Vatikanmuseerna (ca 3 timmar). Ingen delåterbetalning av biljettpriset ges. 
- Den som inte önskar gå ända upp till kupolen kan stanna på takterrassen (där hissen stannar). De som vill gå upp till toppen kan göra det.
- Det är inte tillåtet att ta med stora väskor eller kamerautrustning.

Biljettkategorier

Vuxen (18+)
Barn (6-17)
Små barn (0-5): Gratis

Vad ingår inte i priset?

Tips (optional).
Hotel pickup and drop-off.
Food and drinks.

Boka
Från 575 kr

ons, 26 jun 2024

Direktbekräftelse

Mobilbiljett accepteras

Guidning på:

Varaktighet: 1 timmar 30 minuter

Vad ingår i priset?

Dricks (valfritt att ge till guiden)
Transport från/till ditt hotell
Mat och dryck

Vid ankomst till mötesplatsen måste alla i ditt sällskap som är över 12 år kunna uppvisa sin Covid-19 status på ETT av följande sätt för att få tillträde:
-Fullt vaccinerad** (dos 1 och 2), där den andra dosen ska ha tagits minst 14 dagar innan ditt besök.
-Ett negativt antigentest taget inom 48 timmar före besöket.
-Intyg på naturlig immunitet (positivt PCR-test de senaste 6 månaderna, efter avslutad själv-isolering och upp till 180 dagar efter taget test).

Avgångstider

Vägbeskrivning

Peterskyrkan, kupolen & vatakomberna

Adress
Largo del Colonnato 1 00193 Rome Italy

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!