Utökad tur i Vatikanen

Utökad tur i Vatikanen

Pris från 998 kr

Njut av en förlängd tur i Vatikanen, en utflykt med det där lilla extra, inklusive Bramante-trappan, Sixtinska kapellet, Pinacoteca-galleriet och Peterskyrkan. Denna guidade tur är ett måste för alla som letar efter en djupgående rundtur i Vatikanen och dess museum!

Höjdpunkter:
- Gå före i kön till Vatikanstaten 
- Njut av denna speciella djupgående rundtur i Vatikanmuseerna
- Se Bramante-trappan, normalt stängd för allmänheten
- Besök det etruskiska museet och det nyare Pinacoteca
- Undvik köerna till Peterskyrkan
- Njut av en liten grupp på max. 20 personer

Njut av en utökad, längre tur i Vatikanen
Skippa köerna till Vatikanens museer och spara värdefull tid i Rom. Turen börjar med ett sällsynt besök vid den berömda Bramante-trappan, en svindlande spiral av huggen sten som byggdes 1512 i ett fyrkantigt torn. Få har någonsin satt sin fot på trappan nuförtiden, vilket gör detta besök särskilt speciellt.

Beundra de vackra målningarna i Vatikanens Pinacoteca-konstgalleri, inklusive Raphael "Transfiguration", Caravaggios "Deposition from the cross " och Leonardo Da Vinci oavslutade "St. Jerome in the Wilderness".

Du får även besöka allt från innergården till galleriet med gobelänger, galleriet med kartor, kandelaber-galleriet och höjdpunkten för turen - Raphaels rum. I turen ingår även Vatikanmuseernas kanske mest kända rum, Sixtinska kapellet. Här får du tid på egen hand, för att ta in allt det vackra.

Sista anhalten på turen blir Peterskyrkan, vilken du når via en speciell dörr i Sixtinska kapellet och självklart går du förbi de långa köerna. Alla dagar förutom onsdagar*, blir det en guidad tur i denna kolossala byggnad - en av de viktigaste i hela kristendomen och hem åt Michelangelos berömda skulptur, "La Pieta".

Guidning på engelska, tyska och franska. 

Hur får jag mina biljetter? 
Strax efter det att din bokning är slutförd skickas din e-biljett direkt till din e-post, det är bara att skriva ut den och ta med den på turen. Var börjar turen? 
Turen börjar vid vid foten av de breda trappstegen, tvärs över gatan från ingången till Vatikanmuseerna. Trappan är belägna mellan Caffè Vaticano och Hotel Alimandi Vaticano, i hörnet av Viale Vaticano och Via Tunisi.

Möt upp 15 minuter innan turen startar. 


Var slutar turen?
Turen slutar utanför Peterskyrkan. På de flesta onsdagar, då kyrkan är stängd, slutar turen vid museets huvudentré.

Hur länge varar turen? 
Ca 4,5 timmar. 


Är det en särskild klädkod? 
Ja, det råder en strikt klädkod i Vatikanstaten. Knän och axlar måste täckas, för både män och kvinnor. Varken turoperatören City Wonders eller Ticmate kan hållas ansvarig för nekat inträde p g a olämplig klädsel.Vilka biljettkategorier finns?  
Vuxen (19+)
Barn/ungdom (6-18)
Små barn (0-5): gratis

Viktig information:
- Vänligen notera att det kan förekomma extra säkerhetskontroller p.g.a. ökad global säkerhet. Det kan innebära förseningar vid säkerhetskontrollen. Vi ber dig därför att inte ha med stora väskor, påsar eller ryggsäckar på turen. Vatikanen tillåter endast små väskor och tillåter inte stora väskor, kamerastativ, paraplyer eller ryggsäckar. - Du kan använda gratis förvaringsskåp i Vatikanen, men det kan innebära att du måste lämna turen tidigare för att hämta ditt bagage vid ingången.
- *De flesta onsdagar, morgon och eftermiddag, är Peterskyrkan stängd p.g.a. den påvliga audiensen. Om du vill besöka kyrkan, råder vi dig att besöka den en annan dag. Peterskyrkan kan stängas utan förvarning p.g.a. religiösa ceremonier. Vid dessa tillfällen erbjuder vi våra kunder en längre tur i Vatikanens Museum, så att turen är lika lång tid. Vi försöker informera om alla planerade förändringar i Peterskyrkans öppettider, men det är inte alltid möjligt. Eventuella ändringar ger dig inte rätt till återbetalning av biljetterna eller rabatt.
- Vi kan inte ta emot besökare med rullstol eller besökare som på annat sätt behöver särskilt stöd.
- Vi kan inte ta emot barnvagnar eller paraplyvagnar på denna tur.

 

Boka biljetter

Välj datum
Utökad tur i Vatikanen Info

Utökad tur i Vatikanen
Möt din guide vid foten av de breda trappstegen, tvärs över gatan från ingången till Vatikanmuseerna. Trappan är belägna mellan Caffè Vaticano och Hotel Alimandi Vaticano, i hörnet av Viale Vaticano och Via Tunisi.

Info

Utökad tur i Vatikanen
Dagligen (utom söndagar) kl. 08:00 / 8:45.

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Närmaste tunnelbanestation: Ottaviano

Se på en karta Se på en karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen