Vatikanen på eftermiddagen

Vatikanen på eftermiddagen

Pris från 631 kr

Besök Vatikanen på eftermiddagen. Med en biljett till denna eftermiddagstur i Vatikanens museer och Sixtinska kapellet går du förbi de ofta mycket långa entréköerna och har en auktoriserad och mycket kunnig lokalguide till ditt förfogande! 

Höjdpunkter:
- Njut av en 2-timmars guidad tur i Vatikanstaten
- Utforska de Vatikanens världsberömda museum
- Upplev skönheten i Sixtinska kapellet
- Besök Peterskyrkan på egen hand (om du vill)
 
Guidad tur i Vatikanen
På turen får du se alla höjdpunkter bland Vatikanens stora konstsamlingar, exempelvis Rooms of RaphaelThe Belvedere Courtyard och självklart Sixtinska Kapellet. Din engelsktalande auktoriserade guide visar dig runt i det enorma museet och ser till att du får ut det mesta av din tid i Vatikanen. Guiderna på våra turer i Vatikanstaten är mycket populära och de får många positiva omdömen av våra gäster. 


Efter Sixtinska Kapellet, som är det sista stoppet på den guidade delen av turen, har du direkt tillträde till Peterskyrkan, som du kan utforska på egen hand så länge du önskar! 

Vi erbjuder samma identiska tur tidigare på dagen – Vatikanen på förmiddagen. Om du även önskar en guidad tur inne i Peterskyrkan, kan vi rekommendera vår lite längre guidade tur Vatikanens Museum, Vatakomber och Peterskyrkan.

Guidning på engelska.

Hur får jag mina biljetter?
När din bokning online är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till mötesplatsen.

Var börjar turen?
Turen börjar vid When In Rome Tours kontor nära Vatikanstaten. Adressen står på din e-biljett. Samling 30 minuter innan turen startar.

Var slutar turen?
Utanför Peterskyrkan.

Hur lång är turen?
Ca 2 timmar.

Är det en särskild klädkod?
Ja, det är en strikt klädkod i Vatikanen. Axlar och knän måste täckas för både kvinnor och män. Sandaler är okej. 

Finns det barnbiljetter?
Ja, för barn mellan 6-17 år. Barn under 6 år följer med gratis i sällskap med betalande vuxen.

Viktig information:
- Du går förbi alla offentliga köer, och de kan vara mycket långa, upp till flera timmar. Dock kan det på dagar som romersk/katolska helgdagar och andra högtider vara kö. Detta kan inte undvikas, men dessa köer kommer att vara mycket kortare än den offentliga! 
- *Peterskyrkan kan ibland, med mycket kort varsel, hållas stängd pga förberedelse inför en högtid eller ett särskilt arrangemang. Ingen delåterbetalning av biljettpriset sker om kyrkan är stängd.
- Av säkerhetsskäl rekommenderar vi starkt att du inte tar med några stora väskor eller påsar! 
- Denna tur är en vandring till fots, så bär lämpliga skor!

 

Fantastiskt 4.1

4.1 Betyg från 28 kundrecensioner
Vatikanmuseet

Allt fungerade perfekt. På mötesplatsen fanns tillgång till toalett och sitt platser för att pusta ut, och guiden var en mkt kunnig och trevlig amerikanska som guidade oss runt med stor entusiasm. Det är otroliga konstverk och historia som man inte får missa vid besöket i Rom

Gunilla, Sävsjö
TIS, 03 MAJ 2016
4.1
Vatikanmuseet

Allt fungerade perfekt. På mötesplatsen fanns tillgång till toalett och sitt platser för att pusta ut, och guiden var en mkt kunnig och trevlig amerikanska som guidade oss runt med stor entusiasm. Det är otroliga konstverk och historia som man inte får missa vid besöket i Rom

Gunilla, Sävsjö
TIS, 03 MAJ 2016
4.1
En runda på vatikanen....

En härlig upplevelse med fantastisk kultur och bra information....:-)

Jonas, Västerås
TOR, 28 APR 2016
4.1
En runda på vatikanen....

En härlig upplevelse med fantastisk kultur och bra information....:-)

Jonas, Västerås
TOR, 28 APR 2016
4.1
Mycket bra

Den guidade turen i Vatikanen var mycket bra. Man fick mycket inforamtion om målarna och konstnärerna. Att besöka Vatikanen utan en guide hade inte gett lika mycket

Annica, Åkersberga
LÖR, 05 MAR 2016
4.1
Guidad tur 14/11 2015

Vi var 9 personer som deltog i denna guidade eftermiddagstur på Vatikanen. Guiliano var mycket påläst, inspirerande och trevlig som guide. Kan varmt rekommendera den. Hade inte varit någon mening att ta sig igenom där på egen hand!

Lena, Asarum
MÅN, 16 NOV 2015
4.1
Fantastiskt!

Så glad att jag följde rådet att boka i förväg - smidigt, enkelt och väl på plats överlägset när man såg alla köer.
Vi hade ett par fantastiska timmar tillsammas med en otroligt duktig och underhållande guide. Säger bara Kiara, Kiara, Kiara!!

Monika, Sundsvall
TOR, 11 JUN 2015
4.1
Inspirerande!

Vår guide var verkligen kunnig och entusiastisk över Roms fina historia. Blev verkligen inspirerad och vill veta mer. Rekommenderar verkligen en guide till besöket i Vatikanstaten. Skönt att slippa alla köer också. Dock lite svårt bitvis att förstå guidens engelska för hon hade en italiensk brytning.

Maria, Kalmar
FRE, 08 MAJ 2015
4.1
Helt ok

Smidigt sätt och det fungerade!

Kerstin, Askim
TIS, 04 NOV 2014
4.1
Mycket bra guidning!

Vi (en familj med två vuxna och två äldre tonåringar) var helnöjda med vår guide och hennes visning. Chiara Chianti hade en imponerande kunskap, och var personlig - hon kunde namnet på oss alla 19 i gruppen direkt. Vår guide talade en perfekt engelska och var mycket entusiasmerande!

Anna-karin, Partille
TIS, 04 NOV 2014
4.1
Fantastisk guide

Helt underbar, och kunnig guide.
Tyvärr glömt hennes namn, det började på M.. Och hon var indiska tror jag. I alla fall helt fantastisk. Hennes sätt att berätta och förklara var värt Hela resan med råge. Vi blev MYCKET NÖJDA

Denny, Kungälv
TOR, 30 OKT 2014
4.1
Vatikanen 2 tim guidad tur

Mycket bra guide Sabrina.

Anna, Ca 13 m
MÅN, 15 SEP 2014
4.1
Vaticane tour

Nice tour but headsets was not the best, however we like the tour very much.

Per-ola, Nybro
FRE, 30 MAJ 2014
4.1
Thank you Chiara!

Amazing experience with an amazing guide!

Nathalie, Västra frölunda
SÖN, 25 MAJ 2014
4.1
Underbart!

Vi bokade en guidad eftermiddagstur hemifrån vilket var otroligt smidigt. Informationen vi fick var bra.
Då vi sedan kom till Vatikanen fick vi en fantastiskt duktig guide som pratade mycket bra engelska och var påläst. Det var värt varenda krona!

Caroline, Sundbyberg
TIS, 20 MAJ 2014
4.1
Helt suvränt!

Bäst på hela resan! Så glad över att vi bokade en guidad tur i Vatikanen! Med tanke på att just den dagen vi var där, så var det bara öppet för guidade turer, så allmänheten fick inte komma in! Så vilken tur vi hade, annars hade vi blivit utan Vatikanen :( Vi tog tunnelbanan till Vatikanen och det var inte alls svårt att hitta kontoret där vi skulle mötas. Med karta hittar man överallt och det är mycket lätt att använda sig av tunnenbanan för att ta sig hit och dit i Rom. Guiden hette Sabrina och det var mycket lätt att förstå hennes engelska och hon var mycket duktig på att beskriva och förklara om allt inne i Vatikanmuseét och allt övrigt! Det vi rekommenderar är en bokad guidad tur, det är värt varenda peng, med tanke på att du går förbi köerna (du kan få stå i kö upp till 2-3 timmar!) och det kostar inte så mycket mer om du köper en egen biljett. Du får veta precis allt om historien, konstverken, påvarna och byggnaderna i Vatikanen. Det kan jag säga att vi inte hade en aning om innan??? Sammanfattningsvis... Förbered er på människor i massor, men det gör ingenting för det här måste bara upplevas! Fantastiskt bra! En super guide! Boka en guidad tur och få ut max av din Rom-resa!

Lena, Kvissleby
TIS, 06 MAJ 2014
4.1
Imponerande!

En fantastisk upplevelse som man inte glömmer. Det var hänförande och i många fall ofattbart att man kan skapa något så vackert som dessa fantastiska målningar och skulpturer, och detta för så länge sedan då stressen säkert inte var uppfunnen. Rofyllt men nästan ointagligt och ofattbart. Man var hänförd hela dagen och det tog många timmar att i huvudet smälta och ta in allt som fanns kvar på hornhinnan. Vår guide var fantastisk och väldigt tydlig och tålmodig. Det var överfyllt med folk men hon var så duktig.
Nina med resesällskap

Nina, Björketorp
MÅN, 14 APR 2014
4.1
Vatikanen eftermiddag 2 timmar

Vi var ett sällskap på 4 personer Lätt att hitta till mötesplatsen.. Vår grupp var 14 personer totalt. Bra att slippa stå i kö, vi behövde bara vänta i 10-15 minuter och då delades hörlurar/headset ut till oss och annan info om turen gavs. Mycket bra att ha förbokad tur då man ser hur lång den vanliga kön är. Vi hade en bra guide som berättade i stora drag om de olika sevärda konstverken - utan guide så missar man viktig info om målningarna osv. Vi var en måndag och det var mycket folk så lite trångt var det på vissa ställen.I 2 intressanta timmar varade turen. Sen att få gå på egen hand i Peterkyrkan var helt OK, då du kunde själv bestämma själv när du ville avsluta det hela. Det är ett måste att se Vatikanmuseet, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan.

Agneta, Luleå
SÖN, 13 APR 2014
4.1
Vatikanen

Tyvärr alldeles för mycket folk! Petri kyrkan var verkligen värt ett besök. Vi hade en mycket bra italiensk guide på Vatikanturen.
På förmiddagen hade vi en guidad tur på Colosseum som var helt suverän med en amerikansk guide.
Lätt och enkelt att boka biljetter som verkligen rekommenderas! Vi var i Rom 7-10 mars och tyckte det var mycket folk - undrar hur det är när det är högsäsong?

Åsa, Skanör
TIS, 11 MAR 2014
4.1
Mycket folk

Vi var väl medveten om att det skulle vara mycket folk eftersom det var enda vardagen blan en massa helgdagar, men att det skulle vara så mycket folk var vi inte beredd på.
Guiden gjorde ett jättejobb som guidade oss igenom folkmassan. Hade bitvis önska att det varit mindre folk så man hade haft tid att stanna till och begrunda allt det vackra.
Men ett mycket bra val med en "levande" guide...

Viktoria, Söderhamn
FRE, 03 JAN 2014
4.1
Mycket folk

Vi var väl medveten om att det skulle vara mycket folk eftersom det var enda vardagen blan en massa helgdagar, men att det skulle vara så mycket folk var vi inte beredd på.
Guiden gjorde ett jättejobb som guidade oss igenom folkmassan. Hade bitvis önska att det varit mindre folk så man hade haft tid att stanna till och begrunda allt det vackra.
Men ett mycket bra val med en "levande" guide...

Viktoria, Söderhamn
FRE, 03 JAN 2014
4.1
Vatikanen lördag den 23 november 2013

Det var mycket smidigt att kunna boka biljetter i förväg. På bekräftelsen fanns lite olika tidsangivelser när man skulle vara på plats men det gjorde inte så mycket. Det som vi skulle ha uppskattat dock var om det hade funnits information om att S:t Peterskyrkan var stängt just den dag vi var där. Vi hade sett fram emot att besöka den efter den guidade turen. Vi har kunnat välja ett annat datum om vi vetat det i förväg. Nu fick vi veta det på plats och då var det inte mycket att göra åt, eftersom vi skulle åka hem dagen efter. Vår guide var mycket kunnig och den guidade turen var mycket intressant.

Lilian, Ånge
TOR, 05 DEC 2013
4.1
Bra!

Kunnig och engagerad guide. Bra lokaler vid träffpunkten och smidig hantering av det praktiska.
Allt det man kan önska. Bokning på nätet utan bekymmer.

Jesper, Stockholm
TIS, 19 NOV 2013
4.1
Bra!

Kunnig och engagerad guide. Bra lokaler vid träffpunkten och smidig hantering av det praktiska.
Allt det man kan önska. Bokning på nätet utan bekymmer.

Jesper, Stockholm
TIS, 19 NOV 2013
4.1
Guidning

Fördelen var att vi fick se en hel del , slapp stå i köer. Dock sprang vi igenom det mesta, ingen tid för reflektion.
Engelskan var i det hela rätt så oförstålig.Förstod och hörde bara vissa fragment.
Nu har man sett det och det är vi nöjda med.

Svenerik, Broaryd
ONS, 13 NOV 2013
4.1
Guidad tur i Vaticanen

Tack vara den fantastiska guiden Maggie, kunde ingen tycka annat än att vi hade otroliga timmar. Hon var sååå bra...

Sonja, Kalmar
TOR, 07 NOV 2013
4.1
Vatikanen

Vi var tre personer. Jag, min man och vår son 14 år Tack vare den fantastiska guiden blev det en minnesvärd upplevelse. Det hade varit bra med en vägbeskrivning till företagets kontor där turen utgick ifrån, det blev en del letande innan vi hittade stället.

Cecilia, Västerås
MÅN, 04 NOV 2013
4.1
Vatikanen och Colosseum

Bra att boka guidade turer i förväg vilket sparade oss massa besvär och tid att stå i långa och tidskrävande köer mm.
Bra guider.

Åsa, Lerum
MÅN, 26 AUG 2013
4.1

Boka biljetter

Välj datum
Vatikanen på eftermiddagen Info
Vatikanen på eftermiddagen, RomBiljetter.se

Vatikanen på eftermiddagen
SAMLING VID:
When In Rome Tours
Via Sebastiano Veniero 21
000192 Roma, Italy

Info

Vatikanen på eftermiddagen
Dagligen kl 13.00 eller 15.00.
Samling 15 minuter före avgång.
Stängt söndagar och på romersk/katolska helgdagar!

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Ottaviano Station. Härifrån är det 5 min promenad.

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen