Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Vatikanen & Sixtinska kapellet: Guidad tur - 4,5 timme

5.0 (2)

Njut av en 4,5 timmes fördjupad guidad tur i Vatikanen i Rom, en tur med det där lilla extra! Du undviker de långa köerna utanför Peterskyrkan och får se det vackra taket i Sixtinska kapellet, du får uppleva Bramante-trappan, etruskiska museet, konstgalleriet Pinacoteca och mycket mer. Om du vill få ut mesta möjliga av ditt besök i Vatikanen är denna unika utflykt något för dig!

Höjdpunkter

- Gå före i kön till Vatikanen
- Se Bramante-trappan, normalt stängd för allmänheten 
- Besök det etruskiska museet & Pinacoteca konstgalleri
- Slipp köerna till Peterskyrkan 
- Besök Sixtinska kapellet
- Njut av en unik djupgående guidad tur i Vatikanmuseerna

Vad kan jag förvänta mig?

Njut av en utökad, längre tur i Vatikanen 
Slipp stå i kö till Vatikanen och spara värdefull tid i Rom. Turen börjar med ett sällsynt besök vid den berömda Bramante-trappan, en svindlande spiral av huggen sten som byggdes 1512 i ett fyrkantigt torn. Få har möjligheten att sätta sin fot på trappan nuförtiden, vilket gör detta besök särskilt speciellt. 

Beundra de vackra målningarna i Vatikanens Pinacoteca-galleri, inklusive Raphaels "Transfiguration", Caravaggios "Deposition from the cross " och Leonardo Da Vincis oavslutade "St. Jerome in the Wilderness". 

Du får även besöka allt från innergården till galleriet med gobelänger, galleriet med kartor, kandelaber-galleriet och höjdpunkten för turen - Raphaels rum. I turen ingår även Vatikanens kanske mest kända plats, det Sixtinska kapellet. Här får du lite tid på egen hand, för att ta in allt det vackra. 

Sista anhalten på turen blir Peterskyrkan, vilken du når via en speciell dörr i Sixtinska kapellet och självklart går du förbi de långa köerna. Alla dagar förutom onsdagar*, blir det en guidad tur i denna kolossala byggnad - en av de viktigaste i hela kristendomen och hem åt Michelangelos berömda skulptur, "La Pieta".

Hur fungerar det?

Hur får jag mina biljetter?  
Strax efter det att din bokning är slutförd skickas din e-biljett direkt till din e-post, det är bara att skriva ut den och ta med den på turen. 

Var börjar turen?  
Turen börjar vid vid foten av de breda trappstegen, tvärs över gatan från ingången till Vatikanmuseerna. Trappan är belägna mellan Caffé Vaticano och Hotel Alimandi Vaticano, i hörnet av Viale Vaticano och Via Tunisi. 

Möt upp 15 minuter innan turen startar. 

Var slutar turen? 
Turen slutar utanför Peterskyrkan. På de flesta onsdagar, då kyrkan är stängd, slutar turen vid museets huvudentré. 

Hur länge varar turen?  
Ca 4,5 timme. 

Är det en särskild klädkod?  
Ja, det råder en strikt klädkod i Vatikanstaten. Knän och axlar måste täckas, för både män och kvinnor. Varken turoperatören City Wonders eller Ticmate kan hållas ansvarig för nekat inträde p g a olämplig klädsel.

Vilket språk sker guidningen på? 
Guidning sker på engelska, tyska och franska.

Viktig information

- Vänligen notera att alla besökare måste gå igenom en säkerhetskontroll. Vi ber dig därför att inte ha med stora väskor, påsar eller ryggsäckar på turen. Vatikanen tillåter endast små väskor och tillåter inte stora väskor, kamerastativ, paraplyer eller ryggsäckar.
- Du kan använda gratis förvaringsskåp i Vatikanen, men det kan innebära att du måste lämna turen tidigare för att hämta ditt bagage vid ingången. 
- Viktigt! På onsdagar är Peterskyrkan stängd p.g.a. den påvliga audiensen. Om du vill besöka kyrkan, råder vi dig att besöka den en annan dag. Peterskyrkan kan stängas utan förvarning p.g.a. religiösa ceremonier. Vid dessa tillfällen blir det istället en längre guidad tur i Vatikanens Museum. Vi försöker informera om alla planerade förändringar i Peterskyrkans öppettider, men det är inte alltid möjligt. Eventuella ändringar ger dig inte rätt till rabatt eller återbetalning av biljettpriset. 
- Vi kan inte ta emot besökare med rullstol eller besökare som på annat sätt behöver särskilt stöd. 
- Vi kan inte ta emot barnvagnar eller paraplyvagnar på denna tur.

Biljettkategorier

Vuxen (19+)
Barn/ungdom (6-18)
Små barn (0-5): gratis

Boka nu

Fantastiskt: 5.0 – 2 omdömen

Boka
Från 1 270 kr

sön, 19 maj 2024

Återbetalningsbara biljetter Återbetalningsbara biljetter
Kan avbokas och återbetalas upp till 48 timmar före besöksdatum. En avbokningsavgift på upp till 20% per biljett kan förekomma

Direktbekräftelse

Skriv ut e-biljett

Varaktighet: 4 timmar 30 minuter

Vad ingår i priset?

- Prioriterad entrébiljett till Vatikanen.
- Tillträde till Sixtinska kapellet och Peterskyrkan.
- Tillträde till Bramante-trappan, etruskiska museet och Pinacoteca konstgalleri.

Avgångstider

Vägbeskrivning

Vatikanen & Sixtinska kapellet: Guidad tur - 4,5 timme

Adress
The corner of Viale Vaticano and Via Tunisi 00192 Roma Italy

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!