Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

    4000+ produkter i 30 städer

  • 100 % säkra betalsystem

    Du kan känna dig 100% säker när du betalar hos oss

  • Betala i SEK

    Betala i svenska kronor – inga dolda avgifter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Vatikanen & Peterskyrkans kupol: gå före i kön

4.0 (7)
Från 1 040 kr

Börja din dag högst upp i Peterskyrkan i Michelangelos berömda kupol, följt av en guidad visning av kyrkan samt Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet. 

Höjdpunkter

- 4 timmars guidad rundtur 
- Njut av utsikten från toppen av Peterskyrkan 
- Utforska Peterskyrkans vackra interiör 
- Undvik de långa köerna till Vatikanen 
- Guidad vandring bland Vatikanstatens höjdpunkter 
- Beundra det Sixtinska kapellet 
- Auktoriserad engelsktalande konsthistorikerguide 

Vad kan jag förvänta mig?

Utforska Vatikanen och Peterskyrkan inkl. kupolen 
Enligt romersk lag får ingen byggnad i Rom vara högre än toppen av kupolen på Peterskyrkan. Nu har du en unik chans att följa med på en guidad tur och se den eviga staden från Michelangelo's magnifika kupol. Härifrån får du njuta av utsikten över hela Vatikanstaten och trädgårdarna. 

Möt upp din auktoriserade guide och konsthistoriker på Petersplatsen och promenera över piazzan till kyrkan. Det är hela 551 branta trappsteg upp till kupolen, vilket är lite fler än de flesta av oss önskar tackla till fots. Vi tar istället hissen upp en bit på vägen, så att vi bara har 171 trappsteg kvar. Klättra i lugn takt och stanna till och vila om det behövs. Högst upp har du en fantastisk 360 graders utsikt över Vatikanstaten och Rom och dess sju kullar. 

Vi tar en kort paus innan vi går in i Peterskyrkan, som är en absolut triumf av konst och arkitektur och som är svårt att hitta motsvarighet till någon annanstans i världen. Här vakar Berninis skulpturer och Michelangelos konstverk över Nekropolis och aposteln Petrus heliga grav. 

Efter lite tid på egen hand samlas gruppen igen kl 11:30 för en 2 timmars utförlig guidad tur i Vatikanmuséerna, vilka troligen rymmer den viktigaste konstsamlingen i världen, utspridd över 1200 rum. 

Hur fungerar det?

Hur får jag mina biljetter? 
Strax efter att din bokning är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress. Skriv ut den och ta med på turen. Mobilbiljett accepteras. 

Var börjar turen? 
Möt din guide under de två bågarna på Via di Porta Angelica, nära kolonnaden som omger Petersplatsen. Din guide håller i en röd mapp eller ett rött paraply. 

Är det en särskild klädkod?  
Ja, besök i Vatikanen innebär en strikt klädkod. Knä och axlar måste täckas för både män och kvinnor. Varken turoperatören eller Ticmate kan hållas ansvarig om någon nekas tillträde på grund av felaktig klädsel.

Viktig information

Varför är dessa biljetter dyrare än på plats?
Det pris du betalar per biljett inkluderar boknings- och administrativ avgift till Vatikanen - till vår lokala agent i Rom och till Ticmate.

Om du köper en biljett i Vatikanens biljettkontor är priset ca € 20. I detta fall måste du vänta och stå i kö för att komma in. Väntetiden kan överstiga 2 timmar.

Våra biljetter med prioriterad entré gör att  du sparar mycket tid genom att du slipper stå i kö till Vatikanens biljettkontor och vid ingången!

Vi tror att detta är en smart lösning för resenärer som vill undvika de ofta mycket långa köerna och istället använda tiden mer förnuftigt inne i Vatikanstaten.

Biljettkategorier

Vuxen (18+) 
Barn (6-17) 
Små barn (0-5): Gratis

Bästsäljare

Direkt bekräftelse

Mobilbiljett accepteras

Spara tid - prioriterad entré

Varaktighet: 4 timmar

Vad ingår i priset?

- Peterskyrkans kupol / Michelangelo's dome 
- Omfattande rundvisning i Peterskyrkan 
- Prioriterad entré till Vatikanens museum 
- Auktoriserad guide & konsthistoriker 
- Omfattande guidad tur i konstmuséerna 
- Besök i Sixtinska kapellet 
- Prioriterad entré - gå före i kön

Avgångstider

Vägbeskrivning

Vatican: Skip the line & St. Peter's Dome

Adress
Via di Porta Angelica 28 00193 Rom

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss ett mail!