Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Vatikanen & Sixtinska kapellet: Guidad tur & Peterskyrkans kupol

4.1 (10)

Njut av den bästa utsikten över Rom från Michelangelos berömda kupol i Peterskyrkan! Du får en rundtur i Peterskyrkan och undviker de långa köerna till Vatikanen. Se den vackra konsten i museerna och naturligtvis taket i det Sixtinska kapellet! Det är ett perfekt sätt att börja dagen på!

Höjdpunkter

- Njut av utsikten från Peterskyrkans kupol
- Utforska Peterskyrkans vackra interiör 
- Slipp de långa köerna till Vatikanen
- Guidad vandring bland Vatikanens mästerverk 
- Beundra det Sixtinska kapellet 
- Auktoriserad engelsktalande guide & konsthistoriker  
- 4 timmars guidad tur 

Vad kan jag förvänta mig?

Michelangelos kupol, Peterskyrkan & Vatikanen 
Enligt romersk lag får ingen byggnad i Rom vara högre än toppen av kupolen på Peterskyrkan. Nu har du en unik chans att följa med på en guidad tur och se den eviga staden från Michelangelos magnifika kupol. Härifrån får du njuta av utsikten över Rom, hela Vatikanstaten och trädgårdarna. 

Möt upp din auktoriserade guide och konsthistoriker på Petersplatsen och promenera över piazzan till kyrkan. Det är hela 551 branta trappsteg upp till kupolen, vilket är lite fler än de flesta av oss önskar tackla till fots. Vi tar istället hissen upp en bit på vägen, så att vi bara har 171 trappsteg kvar. Klättra i lugn takt och stanna till och vila om det behövs. Högst upp har du en fantastisk 360 graders utsikt över Vatikanstaten och Rom och dess sju kullar. 

Vi tar en kort paus innan vi går in i Peterskyrkan, en absolut triumf av arkitektur och konst, och som är svårt att hitta motsvarighet till någon annanstans i världen. Här vakar Berninis skulpturer och Michelangelos konstverk över aposteln Petrus heliga grav. 

Efter lite tid på egen hand samlas gruppen igen kl 11:30 för en 2 timmars utförlig guidad tur i Vatikanmuseerna, vilka troligen rymmer den viktigaste konstsamlingen i världen, utspridd över 1200 rum. 

Hur fungerar det?

Hur får jag mina biljetter? 
Strax efter att din bokning är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress. Skriv ut den och ta med på turen. Mobilbiljett accepteras. 

Var börjar turen? 
Möt din guide under de två bågarna på Via di Porta Angelica, nära kolonnaden som omger Petersplatsen. Din guide håller i en röd mapp eller ett rött paraply. 

Är det en särskild klädkod?  
Ja, besök i Vatikanen innebär en strikt klädkod. Knä och axlar måste täckas för både män och kvinnor. Varken turoperatören eller Ticmate kan hållas ansvarig om någon nekas tillträde på grund av felaktig klädsel.

Viktig information

Varför är dessa biljetter dyrare än på plats?
Det pris du betalar per biljett inkluderar boknings- och administrativ avgift till Vatikanen - till vår lokala agent i Rom och till Ticmate.

Om du köper en biljett i Vatikanens biljettkontor är priset ca €20-25. Då måste du vänta och stå i kö för att komma in. Väntetiden kan överstiga 2 timmar.

Våra biljetter med prioriterad entré gör att  du sparar mycket tid genom att du slipper stå i kö till Vatikanens biljettkontor och vid ingången!

Vi tror att detta är en smart lösning för resenärer som vill undvika de ofta mycket långa köerna och istället använda tiden mer förnuftigt inne i Vatikanstaten.

Biljettkategorier

Vuxen (18+) 
Barn (6-17) 
Små barn (0-5): Gratis

Boka
Från 1 329 kr

sön, 19 maj 2024

Bästsäljare

Direktbekräftelse

Mobilbiljett accepteras

Spara tid - gå före i kön

Guidning på:

Varaktighet: 4 timmar

Vad ingår i priset?

- Peterskyrkans kupol / Michelangelo's dome 
- Entré till Peterskyrkan
- Omfattande guidad tur i Peterskyrkan 
- Prioriterad entré till Vatikanen 
- Omfattande guidad tur i Vatikanens konstmuseer & gallerier 
- Besök i Sixtinska kapellet 
- Garanti att slippa långa köer
- Auktoriserad guide & konsthistoriker 

Vid ankomst till mötesplatsen måste alla i ditt sällskap som är över 12 år kunna uppvisa sin Covid-19 status på ETT av följande sätt för att få tillträde:
-Fullt vaccinerad** (dos 1 och 2), där den andra dosen ska ha tagits minst 14 dagar innan ditt besök.
-Ett negativt antigentest taget inom 48 timmar före besöket.
-Intyg på naturlig immunitet (positivt PCR-test de senaste 6 månaderna, efter avslutad själv-isolering och upp till 180 dagar efter taget test).

Avgångstider

Vägbeskrivning

Vatikanen & Sixtinska kapellet: Guidad tur & Peterskyrkans kupol

Adress
Via di Porta Angelica 28 00193 Rom

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!