Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liknande upplevelser

Liknande kategorier

Vatikanen & Sixtinska kapellet: Peterskyrkan med vatakomberna

4.5 (824)
Från 686 kr

Detta är vår bästsäljande guidade rundtur som täcker större delen av den berömda Vatikanstaten; Vatikanens museum, Sixtinska kapellet och Peterskyrkan med vatakomberna. Boka dina biljetter hemifrån och säkra din plats på denna populära 3-timmars tur!

Höjdpunkter

- Vår bästsäljare!
- Njut av en 3-timmars guidad visning 
- Utforska de världsberömda Vatikanmuseerna
- Upplev skönheten i Sixtinska kapellet
- Vandra genom de underjordiska vatakomberna..
- ..till magnifika Peterskyrkan
- skriv ut din e-biljett eller visa den i telefonen

Vad kan jag förvänta mig?

Upplev det bästa av Vatikanen
På denna tur får du se höjdpunkterna i en av världens främsta konstkollektioner; The Rooms of Raphael, Sixtinska kapellet och Belvedere Courtyard. Din engelsktalande auktoriserade guide förser dig med riklig information om allt du kommer att se, särskilt om Sixtinska kapellet och den berömda konstnären Michelangelo, och ser till att du får ut det mesta av din tid i Vatikanstaten. Guiderna på våra turer i Vatikanstaten är mycket populära, och de får många positiva omdömen av våra gäster! Individuella hörlurar delas ut i början av rundturen så att alla kan höra guiden ordentligt.

Efter besöket i Sixtinska kapellet leds gruppen genom den underjordiska nivå ("grottos") som kallas vatakomberna, ett sällan skådat område i Vatikanen där de tidigare påvarna finns begravda*. Vi fortsätter sedan till Peterskyrkan, den största kyrkan i världen, byggd på platsen som tros vara på St. Peters gravplats. Vi beundrar The Pietá, den berömda kupolen i Peterskyrkan designad av Michelangelo, den massiva bronsstatyn Baldacchino av Bernini, Rafaels berömda målning Transfiguration och andra konstnärliga monument. 

Turen slutar utanför Peterskyrkan, på den magnifika Petersplatsen.

Om du vill ta en kortare guidad tur (2 timmar) i Vatikanens Museum och Sixtinska kapellet, och istället besöka Peterskyrkan på egen hand (om du så önskar), så kanske våra turer Vatikanen & Sixtinska kapellet: Guidad tur 2 timmar eller Guidad tur 3 timmar kan vara av intresse.

Hur fungerar det?

Hur får jag mina biljetter?
När din bokning är klar skickas din e-biljett direkt till din e-postadress, det är bara att skriva ut den och ta med den till mötesplatsen, eller visa upp bokningen i din mobil.

Var börjar turen?
Turen börjar vid When In Rome Tours kontor nära Vatikanstaten. Adressen står på din e-biljett. Samling 30 minuter innan turen börjar.

Var slutar turen?
Utanför Peterskyrkan.

Hur lång är turen?
Ca 3 timmar.

Är det en särskild klädkod? 
Ja, det är en strikt klädkod i Vatikanen. Axlar och knän måste täckas, detta gäller både kvinnor och män. Sandaler är okej.  

Viktig information

- Du går förbi alla ordinarie köer, och de kan vara mycket långa, upp till flera timmar. Dock kan det på dagar som romersk-katolska helgdagar och andra högtider vara kö. Detta kan inte undvikas, men dessa köer kommer att vara mycket kortare än den ordinarie!  
- Vatakomberna och andra delar av Peterskyrkan kan ibland med kort varsel hållas stängd pga. förberedelse inför högtid eller renovering. Ingen delåterbetalning av biljettpriset sker vid dessa tillfällen.
- Peterskyrkan kan ibland med kort varsel hållas stängd av oförutsedd aktivitet. Om vi får information om detta i förväg, försöker vi alltid kontakta våra kunder för eventuell ombokning till annat datum eller full återbetalning.
- Av säkerhetsskäl rekommenderar vi starkt att du inte tar med några stora väskor eller påsar! 
- Det råder en strikt klädkod i Vatikanen. Axlar och knän bör täckas, detta gäller både män och kvinnor. Sandaler är tillåtna.
- Denna tur är en vandring till fots, så vi rekommenderar bekväma skor!

Biljettkategorier

Vuxen (18+)
Barn (6-17)
Små barn (0-5): gratis

Öppettider

- April till oktober kl 08.45 och 10.45.
- November till mars kl 11.00.
- Stängt söndagar & på romersk-katolska helgdagar!

Vad ingår inte i priset?

- Nekropolis

Boka

tis, 24 nov 2020

Bästsäljare

Direktbekräftelse

Mobilbiljett accepteras

Audioguide:

Guidning på:

Varaktighet: 3 timmar

Vad ingår i priset?

- En guidad tur genom Vatikanstaten.
- Tillträde till Sixtinska kapellet och Peterskyrkan.
- Tillträde till vatakomberna.

Öppettider

Vägbeskrivning

Hela Vatikanen & Peterskyrkan

Adress
When In Rome Tours Via Sebastiano Veniero 21 000192 Roma, Italy

×

Vår kundtjänst

08-446 808 44 08-446 808 44

Vill du ha hjälp? Ring eller skicka oss dina frågor via kontaktformuläret!